Luperkalie

Článek na téma: Duchovní život, Duchovní mystika,

Luperkálie jsou jedním z nejstarších římských svátků, který byl do kalendáře zanesen ještě dříve než reformoval kalendář. Tento svátek je spojen s dnem Valentýna. Konal se totiž každý rok 15. února. Šlo původně o očistný rituál, který měl od města odvrátit zlé duchy a očistit město od negativního. Festival měl také podpořit plodnost a upevnit zdraví.

Historie spojená se svátkem Luperkálie

Název svátku byl původně spjat s názvem měsíce února, tedy Februa. Říkalo se jim Februálie. Název Luperkálie, čili název pojený s vlky, které byli při založení Říma, vznikl až ve starověku. Zajímavé je, že svátek se slavil nejen v Římě, ale i v některých dalších částech Itálie a Galie. V roce 354 byla zanesena do křesťanského kalendáře vedle tradičních křesťanských svátků a festivalů. Pravdou však je, že papež Gelasius K. se snažil, aby došlo k jeho zrušení, ale nedařilo se mu. Gelasius se snažil svátek vytlačit těmi nejrůznějšími způsoby. Až došel na tradiční křesťanské postupy, čili vytvořil v tento den křesťanský svátek s jiným názvem a báchorkou. Nejprve to byl Svátek očisty požehnané Panny Marie, ale to se nesetkalo s nějakým valným efektem. Nakonec se mu to však přeci jen pomohlo jiný mučedník, a to Valentýn, který se ujal. Sice se dodnes vědci přou, že jej papež na tento den nenastrčil, že jde pouze o zlé řeči, avšak dokumenty a doklady z minulosti se přiklánějí spíše k tomu, že snaha Gelasiuse byla nakonec přeci jen úspěšná.

 Obřady a rituály konané v tento den

15. 2. lidé bohům obětoval kozla a psa. Po jejich usmrcení se dvěma lidem pomazalo čelo jejich krví, která se jim pak setřela čistou vlnou namočenou v mléce, po čemž se očekávalo, že se budou smát.

Dále v tento de všichni mladíci přistupovali k nádobě lásky, do níž byly vhozeny lístečky se jmény dívek. Lístek, který si mladík vylosoval pak předurčil, která bude pro něj pro daný rok jeho milou. A to se křesťanskému světu zdálo velmi zhýralé.

Kletba pomůže démonickým bytostem vykonat zlo na nějakém člověku. Kletba je seslána černou magií přes proklínajícího, který ji uvalí na někoho jiného. Kletba může mít přitom podobu jednoduchého vyslovení přání. Ta nejsilnější kletba je však umocněna také různými magickými rituály.

Zatímco u nás jde o objevování Ameriky, v Americe terapie úsměvem představuje hrůznou zastaralou psychiatrickou léčbu z třicátých let minulého století.

Co se dělo dříve a skutečně naše duše žije déle, než tělo a převtěluje se stále dokola a dokola tak, že máme za sebou minulé životy, ale nejspíš budeme dále žít v novém, dalším životě? Téma minulých životů je dost kontroverzní, co se týče diskuzí, protože existují zarytí odpůrci něčeho takového, kteří tvrdí, že jakmile člověk zemře, odejde s ním a tak zemře i duše a něco jako převtělování rozhodně neexistuje.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Kateřina - pomoc s láskou a vztahy

Znamení Ryby
Specializace Andělské karty, tarotové karty,
Zaměření Láska a vztahy, karmické vztahy, rodinné konstelace

Láska je nejvyšším a také nejvíce komplikovaným citem, který působí v životě mnoho štěstí, ale i trápení a smutku. Poradím Vám s Vaším stávajícím vztahem a neštastně zamilovaným pomohu získat lásku milované osoby. Vím, že láska často bolí a partnerské vztahy jsou mnohy obtížné, společnými silami vše napravíme.

Zašlete mi SMS ve tvaru MILOVAT datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60
Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60
Zašlete mi SMS ve tvaru MILOVAT datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60 Moje stránka, otázky a ohlasy

Jarní rovnodennost je zároveň i dnem začátku astrologického roku i dnem, kdy se vlády ujímá Beran. Den je plný příslibu tepla, přísunu energie a pohybu. V tento den rovněž oficiálně začíná kalendářní jaro. Noc se zkracuje, den se prodlužuje. Začíná nový život.